Kosten

De kosten voor gastouderopvang bestaan uit opvangkosten voor de maandelijkse afgenomen opvanguren, éénmalige inschrijfkosten als Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling de opdracht krijgt om een geschikte gastouder te zoeken en maandelijkse bureaukosten.

De opvangkosten zijn afhankelijk van de uurprijs van de gastouder.
Gastouders zijn vrij om een eigen uurprijs te hanteren. Gemiddeld ligt de uurprijs voor een gastouder in eigen huis tussen de € 5,00 en € 6,50 per uur per kind.
Een gastouder in het huis van vraagouder(s) rekent tussen de € 12,00 en € 20,00 per uur per gezin (afhankelijk van het aantal kinderen).

U komt in aanmerking voor tegemoetkomingen over het totaal van deze kosten via de Overheid, de zogenoemde kinderopvangtoeslag. De hoogte van de tegemoetkomingen van de Overheid is afhankelijk van uw inkomen en het aantal uren opvang.
U kunt zelf een berekening laten maken op www.toeslagen.nl.

De Overheid heeft een maximum uurbedrag vastgesteld, waarover u de tegemoetkomingen ontvangt. Voor 2022 is dit voor gastouderopvang € 6,52.

De opvangkosten en bureaukosten worden maandelijks bij u als vraagouder(s) geïnd middels een automatische incasso. Het gastouderbureau betaalt de opvangkosten door, op basis van de gedeclareerde uren per maand, aan de gastouder.

Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling biedt eventueel ondersteuning bij het aanvragen van uw tegemoetkomingen. Ook krijgt u jaarlijks een jaaropgave van de kosten van de kinderopvang dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.